Hogenkamp laat Pieri ontsnappen in Hechingen

Richel Hogenkamp is verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van het ITF-toernooi (60,000 dollar) in het Duitse Hechingen. 

De Doetinchemse, als tweede geplaatst op het graveltoernooi, moest met 3-6, 7-5, 6-0 haar meerdere erkennen in de Italiaanse Jessica Pieri, de nummer 293 van de wereld. Hogenkamp is de huidige nummer 96. De wedstrijd zou eigenlijk donderdag worden verspeeld, maar werd door de regen een dag verplaatst.

Anderhalve set lang was er geen vuiltje aan de lucht voor Hogenkamp. Pieri nam aanvankelijk wel een 3-1 voorsprong, maar Hogenkamp draaide het volledig om en won acht games op rij.

Vanaf 4-1 in de tweede set kwam Pieri terug tot 4-3, maar met een nieuwe break leek Hogenkamp een beslissend gat te hebben geslagen. Niets was echter minder waar. Het was Pieri die op haar beurt een indrukwekkende reeks neerzette van tien gewonnen games op rij. Ze pakte de tweede set met 7-5 en gaf in de beslissende set geen game meer prijs.

Vorig jaar was Pieri ook al te sterk voor onze landgenote in Bad Saulgau.