Indeling Najaarscompetitie 2017 bekend

De indeling van de Najaarscompetitie is bekend: dit jaar hebben zich maar liefst 15.083 ploegen ingeschreven!

Dat zijn ruim 1200 ploegen meer dan in 2016. Als we de ploegen van de Voorjaarscompetitie en de Najaarscompetitie bij elkaar optellen, spelen in 2017 meer ploegen competitie dan in 2016. Het is fantastisch om te zien dat de Najaarscompetitie niet meer weg te denken is uit de agenda van steeds meer tennissers. Spelen in teamverband zorgt voor een extra dimensie aan de sport en draagt bovendien bij aan een snellere ontwikkeling van de tennisspelers. Uiteraard geeft tennissen in teamverband de sport ook op sociaal gebied een belangrijke impuls.

Indeling bekijken

Vanaf vandaag staat de indeling van de Najaarscompetitie online. Deze kan worden bekeken via MijnKNLTB en via de Teamkalender als je zoekt op jouw vereniging. Onder voorbehoud van een aantal terugtrekkingen en toevoegingen die wij nog moeten doorvoeren, is dit de definitieve indeling. Hierbij is waar mogelijk rekening gehouden met reisafstanden. Ook is bij de indeling gestreefd naar een optimaal evenwicht in het aantal ploegen dat per speeldag uit dan wel thuis speelt, zodat verenigingen de spelende teams zo goed mogelijk kunnen faciliteren. 

Een aantal ploegen is in een andere klasse ingedeeld dan de klasse waarvoor ze oorspronkelijk waren ingeschreven. Dit kan het geval zijn als wij klassen noodgedwongen hebben moeten samenvoegen of wanneer wij bij het indelen geconfronteerd werden met extreem lange reisafstanden voor de betreffende ploegen in een bepaalde klasse. In dat laatste geval is ervoor gekozen een team in een hogere c.q. lagere klasse in te delen. 

Tenniskids

De indeling van de World Tour en Groene najaarscompetitie wordt vandaag ook bekendgemaakt. Maar liefst meer dan 4100 jeugteams spelen dit jaar najaarscompetitie. Dit zijn ruim 2500 teams in de World Tour Rood en Oranje, en ruim 1600 teams in de Groene najaarscompetitie. Dit is een geweldige ontwikkeling in het jeugdtennis!