Jongensteam na tweede nederlaag uitgeschakeld voor kruisfinales Nations Challenge

Het Nederlandse jongensteam heeft ook de tweede groepswedstrijd verloren in de finaleronde van de Tennis Europe Nations Challenge, het Europese landentoernooi voor junioren tot en met twaalf jaar.

Door de 3-0 nederlaag tegen Frankrijk is Nederland uitgeschakeld voor een plaats in de kruisfinales. Met een laatste wedstrijd tegen Kroatië, dat al twee keer met 3-0 won, en de andere wedstrijd tussen Frankrijk en Roemenië kan Nederland niet meer bij de eerste twee in de groep komen.

Antoine Ghibaudo zette Frankrijk op voorsprong dankzij een zege over Abel Forger: 6-4, 6-0. Tiago Pires Antonio boekte een zwaar bevochten zege over Manvydias Balciunas, die na het verlies van de spannende tweede set geen vuist meer kon maken: 6-7 (3), 7-5, 6-0. Ook in de derde wedstrijd kreeg Oranje een zogenaamde bagel om de oren. Balciunas en Forger verloren met 7-5, 6-0 van Ghibaudo en Clement Kubiak.

De formatie van coach Alex Reijnders had zich eind vorige maand in Haren geplaatst voor de finaleronde van de Nations Challenge. Acht landen kwalificeerden zich voor de finale, die tot en met zondag plaatsvindt in Biot, Frankrijk. De meisjes spelen de finale in Ajaccio. Onze landgenotes hadden zich niet geplaatst.

Klik hier voor meer over de Nations Challenge op de website van Tennis Europe.