Kerkhove klopt Marcinkevica in Chiswick

Lesley Kerkhove heeft de halve finales bereikt van het ITF-toernooi in het Engelse Chiswick (25,000 dollar). De Zeeuwse nam revanche op Diana Marcinkevica.

De als vierde geplaatste Kerkhove won met 6-4 en 7-6 (3) van de 25-jarige Letse, de nummer 333 op de wereldranglijst. Marcinkevica had vorige week nog van Kerkhove gewonnen in de kwartfinales van het toernooi in Woking.

Kerkhove kwam in de eerste set met 2-1 voor door Marcinkevica te breken, maar ze leverde daarna haar opslag in (2-2). Een nieuwe break op 3-3 was daarna genoeg voor de winst in de set, 6-4. In set twee kwam de speelster uit Zierikzee met 5-3 achter, maar ze kwam terug tot 5-5. In de tiebreak was Kerkhove met 7-3 de sterkste.

In de halve finales speelt de nummer 180 van de wereld tegen Vitalia Diatchenko. De Russin schakelde de nummer zes van de plaatsingslijst, Elitsa Kostova uit Bulgarije uit. Diatchenko won met 6-3, 6-2.