Met de auto van Barcelona naar Breda voor ITF Seniors-toernooi

Toernooidirecteur Fred Kuiper kijkt terug op een prima verlopen tweede editie van ITF Seniors Breda (Grade 3). Met Nederlandse winnaars in alle zes de enkelspelcategorieën bij de vrouwen en in vier van de zeven enkelspelcategorieën bij de mannen was het in veel gevallen 'oranje boven'. Kuiper kijkt echter liever naar de waardering van de spelers voor de organisatie en de sfeer. "Prestatief tennis in een bourgondische ambiance", zoals er in het programmaboekje staat.

"We maken het zo leuk en zo sterk mogelijk. Wat is goed voor het toernooi? Ik hoop dat mensen die er de hele week waren zeggen dat wij het super goed hebben georganiseerd, dat ze super goed zijn verzorgd, dat de sfeer goed was en dat ze leuke wedstrijden hebben gespeeld. Dan maakt het mij niet waar de winnaar vandaan komt. Dat is de reclame die we willen maken en hopelijk wordt dat door mond-op-mond-reclame verder verspreid. Misschien dat we dan volgend jaar weer meer (buitenlandse) deelnemers hebben", zegt Kuiper.

Barcelona

Een van de buitenlandse deelnemers die Kuiper en zijn vrouw Séraphine Kuiper-Stevens onder de aandacht wilden brengen, is Mary Amkreutz. Een vrouw met de Duitse tennisnationaliteit, maar afkomstig uit Spanje. "Die is dus met de auto helemaal vanuit Barcelona naar Breda gekomen. En weer terug. Een vrouw van 68!", zegt Kuiper-Stevens enthousiast.

"Die hebben wij vaker ontmoet omdat we zelf ook actief zijn op veteranentoernooien in Spanje, Italië, Frankrijk", aldus Kuiper. "En wij dan zelf ook gericht op sfeer en relaties leggen met mensen en leuke dingen doen. Wij gaan niet voor de hoogste plaatsen op de wereldranglijst want dat gaat hem niet meer worden. Mijn vrouw en ik hebben op die manier wat mensen uit het buitenland kunnen trekken. Dat is vorig jaar gebeurd met een echtpaar uit Amerika."

Bram Lomans

Oud-tophockeyer Bram Lomans was een van de publiekstrekkers van het toernooi. Door een artikel over Lomans in BN De Stem, dat tevens een stukje promotie was voor veteranentennis in het algemeen, kwamen er aardig wat mensen uit het Bredase en andere plaatsen in West-Brabant kijken. "Niet met bussen tegelijk, maar wel zo dat het gezellig druk werd." Lomans greep in het herenenkelspel 40+ de titel door af te rekenen met landgenoten Michiel Kroes en Desmond du Perrand.

Er deden 81 spelers in achttien verschillende categorieën mee aan ITF Seniors Breda 2017.

Klik hier voor meer informatie , zoals speelschema's en uitslagen.

Het ITF Grade 3-toernooi heeft zelf ook een website.