Nederlandse junioren grijpen naast finaleplaats

Op de Tennis Europe Summer Cups zijn drie Nederlandse teams gestrand op de rand van plaatsing voor de finaleronde van het Europese landentoernooi voor junioren.

De Nederlandse jongens en meisjes van achttien jaar en jonger en de jongens van zestien jaar jonger hadden de halve finales bereikt van hun zone, maar slaagden er niet in ook de tweede wedstrijd te winnen en een ticket voor de finaleronde te verdienen. Deze wordt komend weekeinde afgewerkt. Plaatsing voor de junioren Davis en Fed Cup staat dan op het spel.

De jongensteams verloren beide van de titelverdediger. De jongens tot en met zestien jaar maakten het Rusland wel enorm lastig. Deney Wassermann zette een punt voor Nederland op het bord door Pavel Verbin te kloppen met 6-4, 6-3. Timofey Skatov, de nummer 30 van de wereldranglijst voor junioren, maakte gelijk door Lodewijk Weststrate te verslaan met 6-3, 6-3. Wassermann en Weststrate moesten in het beslissende dubbelspel hun meerdere erkennen in Rail Ibragimov en Skatov: 6-4, 6-4.

De jongens tot en met achttien jaar moesten buigen voor Frankrijk. Jesper de Jong en Ryan Nijboer verloren hun enkelspelen van respectievelijk Matteo Martineau en Corentin Moutet. In het dubbelspel maakte Nederland er 2-1 van. De Jong en Nijboer wonnen met 6-3, 3-6, 10-4.

De meisjes tot en met achttien jaar gingen met 2-1 onderuit tegen Roemenië en ook dit duel was na de enkelspelen beslist. Lexie Stevens verloor met 6-2, 6-0 van Andreaa Prisacariu. Eva Vedder ging in een partij van bijna drie uren ten onder tegen Georgia Andreaa Craciun: 6-7 (3), 6-4, 6-1. Isolde de Jong en Lexie Stevens pakten een punt in het dubbelspel tegen Andreaa Prisacariu en Mihaela Lorena Marculescu: 4-6, 7-5, 10-7.

De meisjes tot en met zestien jaar, Julie Belgraver en Kim Hansen, waren al uitgeschakeld voor de finaleronde en wonnen vandaag met 2-1 van België. Zie FOTO

Klik hier voor meer informatie over de European Summer Cups op de website van Tennis Europe.