Nederlandse mannenfinale in Oldenzaal

De finale van de Future (15,000 dollar) in Oldenzaal is een Nederlands onderonsje tussen Botic van de Zandschulp en Scott Griekspoor.

De als eerste geplaatste Van de Zandschulp rekende op een wederom regenachtige dag achtereenvolgens af met de Duitsers Cristoph Negritu (5-7, 6-4, 6-1) en de als vierde geplaatste Pascal Meis (6-1, 6-3).

Het is de derde finale van het jaar voor Van de Zandschulp, die een redelijk succesvolle zomer beleeft. Hij haalde de halve finales in Alkmaar en de finale in Middelburg. Beide keren was Thiemo de Bakker te sterk. Op de Challenger in Scheveningen reikte de nummer 324 van de wereld tot de kwartfinales.

Griekspoor is ook op dreef. Hij klopte de als vijfde geplaatste Fransman Samuel Bensoussan met 6-2, 7-5 en staat voor het tweede toernooi op rij in de finale. In Letland veroverde Griekspoor twee weken geleden zijn vijfde Futuretitel. Van de Zandschulp staat op drie. De Nederlanders staan voor het eerst tegenover elkaar op een internationaal toernooi.

Klk hier voor meer informatie over het ITF-toernooi in Oldenzaal.