Nijboer en De Jong kwartfinalist op NJK in Hilversum

Ryan Nijboer en Jesper de Jong zijn met een overwinning begonnen aan de Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen in Hilversum. De als eerste geplaatste Nijboer won van Gijs Akkermans.


De tennisser uit Dronten was met 6-3 en 6-2 te sterk voor Akkermans. Het was voor Nijboer zijn eerste partij in het enkelspel. Hij had een bye in de eerste ronde. In de kwartfinales stuit de tennisser uit Flevoland op Stijn Slump. De tennisser uit Havelte won met 6-4, 6-2 van Victor van Ruissen.

Jesper de Jong, de nummer twee van de plaatsingslijst, schakelde Stijn de Mooij uit. Het werd 6-2, 6-3 voor De Jong. Hij treft de als zevende geplaatste Igor Straatsma in de kwartfinales.

In het meisjestoernooi tot en met achttien jaar haalden de nummers drie en vier van de plaatsingslijst, Stephanie Visscher en Gabriella Mujan, de laatste acht. Visscher trakteerde Michelle de Haan op een double bagel, 6-0, 6-0. Mujan was te sterk voor Katerina Antoniou, 6-0, 6-2.

Vissscher speelt nu tegen Malou Goes. Zij versloeg Evi Buijsen, 6-3, 6-0. Mujan treft Isolde de Jong. Ze haalde kwartfinales door Sylvia Okafor te verslaan, 7-5 en 6-3.

Bekijk hier alle uitslagen van de wedstrijden op de Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen in Hilversum.