Pontjodikromo en De Jong veroveren Nederlandse titel in hoogste leeftijdsklasse

De winnaars van de Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK) zijn bekend. In het Tulip Tennis Center te Hilversum kroonden Isolde de Jong en Sidané Pontjodikromo zich tot Nederlandse jeugdkampioenen in de hoogste leeftijdscategorie (17-18 jaar).

Video: Nationale Jeugd Kampioenschappen 2017

Pontjodikromo, als vierde geplaatst, versloeg de als tweede geplaatste Jesper de Jong met 7-5, 4-6, 7-6 (5) in een zinderende finale die 4 uur en 22 minuten duurde. Vorig jaar was hij als vijfde geplaatst in de leeftijdscategorie 15-16 jaar, ook toen wist hij de kampioenstitel op zijn naam te schrijven door die finale te winnen van Jesper de Jong. Pontjodikromo veroverde in 2016 niet alleen de Nederlandse outdoor- maar ook de Nederlandse indoortitel in de leeftijdscategorie 15-16 jaar.

Bij de meisjes rekende Isolde de Jong in een bijna drie uur durende wedstrijd af met de als derde geplaatste Stephanie Visscher. De finale kende drie sets: 6-2, 0-6, 7-5. In de halve finale had De Jong al gewonnen van de als tweede geplaatste Dainah Cameron.

Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 augustus 2017 streden 388 tennistalenten in Hilversum om de nationale enkel- en dubbelspeltitels.

In de categorieën tot en met 12, 14, 16 en 18 jaar werden de hele week veel spannende wedstrijden gespeeld. De nieuwe kampioenen kunnen zich scharen in een mooi rijtje van voorgaande winnaars: Thiemo de Bakker, Robin Haase, Arantxa Rus en Richel Hogenkamp.

Winnaars per categorie
JE12: Kyvan Rietkerk (Zoetermeer)
JE14: Bastiaan Weststrate (Voorschoten)
JE16: Lodewijk Weststrate (Voorschoten)
JE18: Sidané Pontjodikromo (Doorn)

ME12: Isis van den Broek (Driebergen-Rijsenburg)
ME14: Melissa Boyden (Zandvoort)
ME16: Julie Belgraver (Den Haag)
ME18: Isolde de Jong (Capelle aan den IJssel)

Bekijk hier de volledige lijst van winnaars (inclusief dubbelspel).