Positieve reacties op rolstoeltennistoernooi Rotterdam Open

Het was een sprong in het diepe voor de organisatie van de Rotterdam Open, maar toernooidirecteur Raymond Schot kijkt tevreden terug op de eerste editie van het rolstoeltennistoernooi op het toernooi.

De Rotterdam Open wilde het rolstoeltennistoernooi graag integreren in de Rotterdam Open. ,,Het was een heel positief toernooi. We hadden geen ervaring met de rolstoelers. We hebben van de spelers veel positieve reacties gekregen. Ze hebben het als prettig ervaren”, zegt Schot. De toernooidirecteur hoorde van de spelers dat ze bij andere toernooien vaak op een ander park moeten spelen. ,,Nu speelden ze op hetzelfde park als waar de Future werd gehouden. Dat was heel positief.’’

Ruben Spaargaren werd de winnaar van het mannentoernooi, bij de vrouwen ging de zege naar Donna Jansen. ,,We hebben mooie winnaars.'' Op de Kidsday van het toernooi werd er een clinic gehouden door de Esther Vergeer Foundation, het evemenent kreeg ook ondersteuning van de Dirk Kuyt Foundation. ,,Tijdens de clinic konden de kinderen proeven van rolstoeltennis. Het was een mooi evenement. We hebben als motto Tennis is voor iedereen”, aldus Schot.

De Rotterdam Open viert volgend jaar een feestje, het toernooi bestaat dan tien jaar. ,,We willen er een knaleditie van maken. Ik zou ook graag padel en beachtennis aan het evenement toevoegen, en er squashtoernooi aan koppelen. Het park leent zich daarvoor. We willen dat proberen te bewerkstelligen, dat is onze doelstelling voor komend jaar.’’