Veteranenkampioenen bekend na prima verlopen en zonnige NVK

Op de gravelbanen van TC Etten in Etten-Leur streden van 21 tot en met 27 augustus 203 spelers om de prijzen in het enkelspel, dubbelspel en gemengddubbelspel op de Nationale Veteranen Kampioenschappen, dat tevens als Grade 2-toernooi op de ITF Seniors-kalender staat.

Video: Nationale Veteranen Kampioenschappen

Toernooidirecteur Frits Raijmakers kijkt terug op een prima verlopen toernooi en een uitstekende samenwerking met TC Etten. "Een enthousiaste club die overal medewerking aan verleende. Veel enthousiaste mensen die ons hielpen. Wat dat betreft zouden we daar nooit weg willen. Teleurstellend is natuurlijk het aantal deelnemers ten opzichte van die keren dat we in het westen van het land zaten. Dat moeten we evalueren en kijken hoe dat verder gaat. Maar het was afgelopen week heel goed geregeld. En qua weer zat het enorm mee. De hele week zon."

Raijmakers greep op de NVK net naast de hoofdprijs, na een slijtageslag in de finale herenenkelspel 60+ tegen Ronald van der Horst. Laatstgenoemde trok na twee uren en drie kwartier tennis met 4-6, 7-5, 7-5 aan het langste eind. "Hij had 25 jaar niet meegedaan, maar ik wist wel dat hij vroeger een heel goede tennisser was", aldus Raijmakers over de kersverse kampioen.

In de categorieën 35+ tot en met 85+ werden de hele week veel spannende wedstrijden gespeeld, die onderstaande winnaars opleverden.

Winnaars enkelspel

35+: Romano Frantzen (Den Haag) en Regina Balcune (Hilversum)
40+: Dennis Bank (Volendam) en Mireille Bink (Den Haag)
45+: Bas Snelders (Berlicum) en Eva Haslinghuis (Den Haag, FOTO)
50+: Niels de Kok (Den Bosch) en Annemiek Wissink (Den Haag)
55+: Hans van den Brande (Hilversum) en Carole de Bruin (Eemnes)
60+: Ronald van der Horst (Castricum) en Sylvia Lievers-Kronenburg (Almere)
65+: Martin Koek (Diemen) en Heleen Janssen-Prins (Kamperland)
70+: Etto van Waning
75+: Ed Sasker (Bathmen)
80+: Jack Leonhart (Zwijndrecht)
85+: Jack van der Laan (Markelo)

Uitslagen
Klik hier voor een volledig overzicht van alle winnaars. Voor meer informatie over de NVK 2017, kijk op www.knltb.nl/nvk.

Samenstelling WK's

De resultaten van het toernooi worden verwerkt in de Veteranen Ranglijst. Het toernooi maakt als een Grade 2-toernooi onderdeel uit van het ITF Seniors-circuit 2017, waardoor tijdens deze kampioenschappen ook punten te verdienen zijn voor de ITF-ranglijst. De prestaties tijdens het toernooi wegen daarnaast mee in de samenstelling van de teams die deelnemen aan de WK Veteranentennis.

Waar de Young Seniors hun WK eerder dit jaar al gehad hebben, staat voor de Seniors (50-60 jaar) en Super-Seniors (65-85 jaar) de ITF World Championships (voor teams en voor individuen) in oktober/november nog op het programma.

Grade A Hillegom

Naast bovengenoemde criteria wordt er natuurlijk ook nog gekeken naar de ITF Seniors-toernooien in Nederland. Het Grade A-toernooi in Hillegom van volgende week vormt nog een belangrijke graadmeter voor de samenstelling van de WK-teams. "Daar zijn veel nationale en internationale toppers van de partij", weet Raijmakers, die zelf ook meedoet aan het Senior Flowerbulb Tournament.

Volg de website van de KNLTB voor berichtgeving over het ITF Seniors Grade A-toernooi in Hillegom (4-10 september).