Toppers van de toekomst in actie op NJK in Hilversum

De toppers van de toekomst komen deze week in actie op de Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen. Op de banen van het Tulip Tennis Center in Hilversum strijden de beste Nederlandse jeugdtennissers om de nationale titels.

Maar liefst 363 tennistalenten strijden dit jaar om de nationale titels in de categorieën t/m twaalf, veertien, zestien en achttien jaar.

Ryan Nijboer gaat bij de jongens tot en met achttien jaar zijn titel verdedigen. De tennisser uit Dronten won vorig jaar de titel door in de finale Bart Stevens te verslaan, 6-4, 4-6 en 6-4.

Nijboer en de NJK, het is een goed huwelijk. Hij had vorig jaar zowel de Nederlandse indoor- als outdoortitel in zijn bezit. Ook won hij in 2015 het NJK in de leeftijdscategorie tot en met zestien jaar. Nijboer deed dit jaar ook mee aan de juniorentoernooien op de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon.

Sidané Pontjodikromo won vorig jaar de titel in de categorie tot en met zestien jaar. Nu is hij één van de concurrenten van Nijboer in de hoogste leeftijdscategorie.

Voor de winnaar en winnares van de hoogste leeftijdscategorie op de NJK ligt een wildcard klaar voor het hoofdschema van de Future in Rotterdam (week 34). 

Nieuwe kampioen

Bij de meisjes tot en met achttien jaar komt er een nieuwe kampioen. De finalisten Suzan Lamens en Donnaroza Gouvernante staan nu niet op de deelnemerslijst.

Op de deelnemerslijst in de categorie tot en met achttien jaar staat een aantal speelsters die al één of meerdere nationale titels achter hun naam hebben staan. Dainah Cameron werd vorig jaar nog nationaal kampioene in de categorie tot en met zestien jaar. Noa Liauw-A-Fong deed hetzelfde in 2015. Isolde de Jong won in 2014 het NJK in de categorie tot en met zestien jaar. Ook won ze in 2013 de nationale titel in de categorie tot en met 14 jaar. Perla Nieuwboer haalde in 2014 de titel binnen in de categorie tot en met veertien jaar.


Drie nationale titels Sijsling

Vrijwel alle huidige Nederlandse toppers hebben wel een titel achter hun naam op de NJK. Robin Haase haalde bijvoorbeeld in 1999 de titel binnen bij de jongens tot en met twaalf jaar. Thiemo de Bakker volgde hem op in 2000. De Westlander haalde in 2004 ook de titel binnen in de categorie tot en met zestien jaar. Igor Sijsling werd drie keer nationaal kampioen, in 2003 (-16), 2004 (-18) en 2005 (-18). Arantxa Rus won in 2006 (tot en met zestien jaar) en 2007 (tot en met achttien jaar). Richel Hogenkamp volgde Rus op in 2008 in de categorie tot en met achttien jaar.

Entree gratis en livestream

De Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen beginnen maandag 7 augustus en duren tot en met zaterdag 12 augustus. De entree op het Tulip Tennis Center in Hilversum is gratis. Tijdens het toernooi is een livestream beschikbaar waarmee je wedstrijden op het centre court kunt bekijken. De livestream zal te zien zijn op www.knltb.nl/tennistv.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijsten en de uitslagen van alle categorieën op de Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen in Hilversum.