De Groot naar finale rolstoeltennistoernooi US Open

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft zich voor de tweede Grand Slam op rij geplaatst voor de finale. Op de US Open haalde ze de eindstrijd door Marjolein Buis te verslaan.

De als tweede geplaatste De Groot was met twee keer 6-4 te sterk voor Buis. De Groot won eerder dit jaar de finale van Wimbledon, het was haar eerste eindzege in het enkelspel van een Grand Slam.

In de eindstrijd speelt De Groot tegen de nummer één van de plaatsingslijst, de Japanse Yui Kamiji. Zij voorkwam een Nederlandse finale door Aniek van Koot te verslaan, 6-4, 2-6 en 6-2. De Groot en Kamiji speelden vorige week ook tegen elkaar op de US Open USTA Wheelchair Championships in St. Louis. Kamiji won met 5-7, 6-3, 7-6 (12).

Het is de zevende ontmoeting tussen De Groot en de Japanse dit jaar. De Groot wist alleen de eerste confrontatie, in Sydney, te winnen. Bekijk hier de loting van het enkelspel op het rolstoeltennistoernooi op de US Open.

In het dubbelspel mochten De Groot en Buis samen de baan op. Ze wonnen de finale door Van Koot en haar Amerikaanse partner Dana Mathewson te verslaan, 6-4, 6-3. Het was voor De Groot haar eerste titel in het dubbelspel op een Grand Slam. Voor Buis was het haar vierde eindwinst op een Grand Slam na titels op Roland Garros (2012 en 2017) en de Australian Open (2016).