De Groot verliest finale rolstoeltennistoernooi US Open

Diede de Groot heeft de finale van het rolstoeltennistoernooi op de US Open verloren. Ze verloor van Yui Kamiji uit Japan.

Het duel tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst werd met 7-5 en 6-2 een prooi voor de als eerste geplaatste Kamiji. Voor de 23-jarige Japanse was het haar derde Grand Slam-titel van het jaar. Ze won ook de Australian Open en Roland Garros.

Het was de zevende confrontatie tussen De Groot en Kamiji in 2017. De Groot wist alleen de eerste ontmoeting, op het toernooi in Sydney, te winnen. De Groot en Kamiji speelden vorige week ook tegen elkaar op de US Open USTA Wheelchair Championships in St. Louis. Kamiji won met toen 5-7, 6-3, 7-6 (12).

Voor De Groot was het haar tweede finale in een Grand Slam op rij. Ze won op Wimbledon haar eerste Grand Slam in haar loopbaan.