De Groot wint Nederlands onderonsje in halve finales USTA Wheelchair Championships

Diede de Groot heeft de finale bereikt van de US Open USTA Wheelchair Championships, het laatste voorbereidingstoernooi voor de US Open in New York.

De Groot klopte haar landgenote met 7-5, 6-4 in hun achtste officiële ontmoeting. De vorige ontmoeting, op Roland Garros, was een prooi voor Buis, maar De Groot staat ruim voor in de onderlinge duels: 7-2.

In de finale is de Japanse Yui Kamiji de tegenstandster. De nummer één van de wereld versloeg Aniek van Koot met 6-4, 6-2

Buis en De Groot plaatsten zich gezamenlijk voor de damesdubbelspelfinale door af te rekenen met Van Koot en de Amerikaanse Dana Mathewson: 7-5, 6-4. Het Japans/Britse duo Yui Kamiji/Lucy Shuker wacht in de eindstrijd.

Scheffers en Egberink

Bij de mannen was de kwartfinales het eindstation van Maikel Scheffers. De Brabander bood de nummer één van de wereld, Gustavo Fernandez, goed partij, maar verloor met 4-6, 6-2, 6-3. Tom Egberink verloor in de tweede ronde met 7-5, 6-4 van de Belg Joachim Gerard.

Egberink en Scheffers moesten in de kwartfinales van het dubbelspel buigen voor Stephane Houdet en Nicolas Peifer uit Frankrijk: 6-2, 6-2.

In de quads bereikte Sam Schröder de laatste acht en daarin moest hij zijn meerdere erkennen in de Amerikaanse nummer één van de wereld, David Wagner: 6-4, 6-4.

De US Open USTA Wheelchair Championships is een ITF Super Series-toernooi, de hoogste categorie na de Grand Slams. Van 7 tot en met 10 september is het rolstoeltennistoernooi op de US Open.