Frankrijk en VS tegenstanders van Nederlands Davis en Fed Cupteam in Wereldgroep

Zojuist heeft op het ITF kantoor in Londen de loting plaatsgevonden voor de wedstrijden in de Wereldgroep van de Davis Cup en Fed Cup. Het Nederlands Davis Cupteam speelt van 2 tot en met 4 februari 2018 uit tegen Frankrijk. 

Haarhuis: "Niets is onmogelijk"

Het Franse team heeft met Jo-Wilfried Tsjonga, de nummer 18 van de wereldranglijst, een sterke lijstaanvoerder in de gelederen. Met Lucas Pouille (ATP-22) en Richard Gasquet (ATP-30) beschikt Frankrijk over nog twee sterke spelers uit de top 30. Captain Paul Haarhuis over de loting: “Frankrijk is een lastige tegenstander en al helemaal als je uit speelt. Zij beschikken over goede spelers die hoog op de wereldranglijst staan. Maar we hebben tegen Tsjechië afgelopen weekend ook laten zien dat we kunnen stunten. Dus niets is onmogelijk."

Fed Cupteam loting  

Het Nederlands Fed Cupteam speelt op 10 en 11 februari 2018 tegen de Verenigde Staten. De loting wees uit dat Nederland thuis speelt, maar in verband met nieuwe ITF regelgeving heeft de VS als finalist in 2017 de mogelijkheid om ervoor te kiezen thuis te spelen. De Amerikaanse Tennis Federatie moet binnen 10 dagen kenbaar maken of zij hier gebruik van willen maken.
 
De Verenigde Staten hebben met Serena en Venus Williams, Sloane Stephens en Madison Keys sterke speelsters in het team. Captain Paul Haarhuis over de loting: “Het is een erg zware loting. Zeker als je een uitwedstrijd tegen de Verenigde Staten speelt met topspeelster als mogelijk de zusjes Williams en de huidige US Open finalisten Stephens en Keys. Maar we hebben laten zien dat we ook van dit soort teams kunnen winnen.” 
 

Nederland vs. Frankrijk

Nederland en Frankrijk speelden tien keer eerder tegen elkaar in Davis Cup verband. De onderlinge tussenstand is 10-0 in het voordeel van Frankrijk. In 2009 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar in Maastricht, waarin Frankrijk met 4-1 won. 

Nederland vs. Verenigde Staten

Nederland en de Verenigde Staten speelden acht keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 6-2 in het voordeel van de VS. In 1998 namen de twee landen het voor de laatste keer tegen elkaar op, waarbij de VS die ontmoeting met 5-0 won.