Haarhuis kiest voor sterkste Davis Cupteam in duel tegen Tsjechië

Paul Haarhuis, captain van het Nederlandse Davis Cupteam, heeft vandaag het team bekendgemaakt dat van 15 tot en met 17 september in Den Haag de strijd aan zal gaan met Tsjechië. Voor het duel dat Nederland bij winst terugbrengt in de Wereldgroep kiest Haarhuis voor Robin Haase (ATP, 36), Tallon Griekspoor (ATP, 343), Thiemo de Bakker (ATP, 374) en Jean-Julien Rojer (ATP dubbelspel, 28).

Thuisvoordeel aan onze kant

Paul Haarhuis kijkt uit naar het duel in eigen land: “Het is fantastisch om met het Davis Cupteam een thuiswedstrijd te spelen. We treden in Den Haag aan met het sterkst mogelijke team, met Robin Haase als kopman. Het is voor ons een voordeel dat de Tsjechische kopman Tomas Berdych niet meedoet, al beschikt de Tsjechische ploeg met Jiri Vesely (ATP, 55) over nog een sterke speler uit het internationale circuit. Hij heeft laten zien dat hij voor veel spelers een lastige tegenstander is. Echter door het ontbreken van Berdych is het duel qua niveau gelijkwaardiger geworden en liggen de kansen voor beide teams ongeveer gelijk. Met het thuisvoordeel aan onze kant hopen we het hoogste niveau in de Davis Cup te bereiken.”

Nederland vs. Tsjechië

Sportcampus Zuiderpark in Den Haag is op 15, 16 en 17 september 2017 het decor voor het Davis Cupduel tussen Nederland en Tsjechië. De winnaar speelt in 2018 in de Wereldgroep, het hoogste niveau van de Davis Cup.

Tsjechië is een geduchte tegenstander voor Nederland. In de zes onderlinge ontmoetingen is de tussenstand 5-1 in het voordeel van Tsjechië. Tsjechië is de huidige nummer 9 van de wereldranglijst, Nederland staat op plek 20.