Hogenkamp klopt Bertens in eerste ronde Seoul

Richel Hogenkamp heeft de ontmoeting met Kiki Bertens in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Seoul winnend afgesloten. De Doetinchemse won in drie sets.

Hogenkamp was met 5-7, 6-4 en 6-3 te sterk voor de nummer twee van de plaatsingslijst uit Berkel en Rodenrijs.

In de eerste twee sets vielen er veel breaks te noteren, in totaal twaalf. Bertens bleef in de eerste set aan de goede kant van de score 7-5. In de tweede set was het Hogenkamp die aan het langste eind trok. In set drie werd Hogenkamp twee keer gebroken, maar ze stelde daar drie breaks tegenover, 6-3.

Hogenkamp speelt in de tweede ronde tegen Denisa Allertova. De Tsjechische won in de eerste ronde van de Duitse Andrea Petkovic met 6-2 en 7-5. De 24-jarige Allertova is de nummer 95 van de wereld. Ze won eerder dit jaar van Arantxa Rus in de kwartfinales van het ITF-toernooi in Zhuhai. Dat toernooi won de Tsjechische uiteindelijk.

Arantxa Rus komt later vandaag nog in actie in Seoul. Ze speelt in de eerste ronde tegen de als achtste geplaatste Christina McHale. Bekijk hier de loting van het WTA-toernooi in Seoul.