Hoogste ranking ooit voor Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor heeft na het bereiken van de halve finales van TEAN International in Alphen aan den Rijn een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst. De tennisser uit Nieuw-Vennep bereikte zijn hoogste ranking ooit.

Griekspoor is nu de nummer 279 op de wereldranglijst. Hij klom daarmee 64 plaatsen. Griekspoor stond in Alphen aan den Rijn voor het eerst in zijn loopbaan in de halve finales van een Challengertoernooi.

Robin Haase is nog altijd de beste Nederlander op de wereldranglijst. Hij moest drie plaatsen prijsgeven en staat nu 39ste.

Bij de vijf beste Nederlandse vrouwen was er zeventien plaatsen winst voor Lesley Kerkhove. De Zeeuwse is nu de nummer 154 van de wereld. Ze staat daarmee één plaats achter Quirine Lemoine. Kerkhove maakte op de US Open haar debuut in het hoofdtoernooi van een Grand Slam.

Kiki Bertens zakte twee plaatsen. De beste Nederlandse op de wereldranglijst staat nu 29ste op de wereldranglijst.


Top vijf Nederlandse mannen:
39. Robin Haase (-3)
279. Tallon Griekspoor (+64)
369. Botic van de Zandschulp (-47)
408. Thiemo de Bakker (-34)
431. Boy Westerhof (-10)

Top vijf Nederlandse vrouwen:
29. Kiki Bertens (-2)
119. Richel Hogenkamp (-18)
142. Arantxa Rus (+1)
153. Quirine Lemoine (-5)
154. Lesley Kerkhove (+17)