Kerkhove onderuit in kwalificaties WTA-toernooi Tokyo

Lesley Kerkhove is in de laatste ronde van de kwalificaties voor het WTA-toernooi in Tokyo uitgeschakeld. De speelster uit Zierikzee verloor in twee sets van Jana Fett uit Kroatië.

Kerkhove ging met 6-4 en 6-0 onderuit tegen de twintigjarige Kroatische, de nummer vier van de plaatsingslijst in het kwalificatietoernooi.

Kerkhove probeerde zich voor de twaalfde keer dit jaar te kwalificeren voor een WTA-toernooi. Ze haalde het hoofdtoernooi op de US Open en bij de WTA-toernooien in Kuala Lumpur, Monterrey en Boekarest. In Kuala Lumpur haalde ze als qualifier de kwartfinales.

Richel Hogenkamp speelt in de eerste ronde van het hoofdtoernooi tegen de als tweede geplaatste Shuai Zhang. Deze partij staat voor dinsdag op het programma. Bekijk hier het speelschema voor dinsdag op het WTA-toernooi in Tokyo.