Kerkhove te sterk voor Lemoine in Tokyo

Lesley Kerkhove staat in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi voor het WTA-toernooi in Tokyo. De Zeeuwse won het Nederlandse onderonsje met Quirine Lemoine. 

Kerkhove was met 6-3 en 7-5 te sterk voor Lemoine. De speelster uit Woerden was de nummer acht van de plaatsingslijst in het kwalificatietoernooi.

Kerkhove speelt in de laatste ronde van de kwalificaties tegen Jana Fett. De twintigjarige Kroatische is als vierde geplaatst in de kwalificaties. De nummer 131 van de wereld won in de tweede ronde van de kwalificaties van de Tsjechische Karolina Muchova, 6-1, 4-6 en 6-4.

Richel Hogenkamp is in de Japanse hoofdstad rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten. De Doetinchemse speelt in de eerste ronde tegen de nummer twee van de plaatsingslijst, Shuai Zhang uit China. De 28-jarige Zhang is de nummer 26 op de wereldranglijst. Bekijk hier de loting van het WTA-toernooi in Tokyo.