Knappe zege Rus in eerste ronde Seoul

Arantxa Rus staat in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Seoul. De speelster uit Monster stuurde de als achtste geplaatste Christina McHale in twee sets naar huis.

Rus was met 6-3 en 6-4 te sterk voor de 25-jarige Amerikaanse, de nummer 81 op de wereldranglijst. Rus is zelf de nummer 143 van de wereld.

Rus begon uitstekend aan de partij. De speelster uit Monster brak McHale twee keer en ze nam een 3-0 voorsprong. McHale kwam echter terug tot 3-3, maar de drie daaropvolgende games waren voor Rus, 6-3.

In set twee kwam Rus gelijk met 2-0 voor, maar de Amerikaanse kwam terug tot 2-2. Ze brak Rus bij een stand van 3-3, maar de drie daaropvolgende games waren weer voor Rus, 6-4.

Rus neemt het in de tweede ronde op tegen Priscilla Hon. De Australische is net als Rus afkomstig uit het kwalificatietoernooi. Hon won in de eerste ronde van een andere qualifier Karolina Muchova, 6-1, 4-6 en 6-4.

Rus is na Richel Hogenkamp de tweede Nederlandse in de tweede ronde in Seoul. De Doetinchemse won eerder op de dag van de als tweede geplaatste Kiki Bertens. Bekijk hier de loting van het WTA-toernooi in Seoul.