Nederlandse zeges in het dubbelspel op ITF 5 Outdoor Almere

Op de ITF 5 Outdoor Almere hebben Nederlandse duo's het dubbelspel gewonnen. In het enkelspel verloor Stijn Pel de finale van de Deen Sebastian Grundtvig.

In het dubbelspel wonnen Guus van de Kerkhof en Jasper Oliver van Kleef een Nederlandse finale van Max Houkes en Niels Visker. Van de Kerkhof en Van Kleef versloegen de nummers vier van de plaatsingslijst met 7-6 (4), 4-6 en 10-8.

Van de Kerkhof en Van Kleef kenden een uitstekende week in Almere. Ze wonnen op weg naar de finale ook van de nummers twee en drie op de plaatsingslijst.

In het meisjestoernooi ging de eindzege in het dubbelspel naar Isabelle Haverlag en Gabriella Mujan. Het als derde geplaatste duo was in de eindstrijd te sterk voor het Spaanse koppel Gabriela Martinez Asensi en Leyre Romero Gormaz, 6-3 en 6-2. De Spaanse meisjes waren de nummers twee van de plaatsingslijst in Almere. Haverlag en Mujan waren in de halve finales ook al te sterk voor de als eerste geplaatste Duitse meiden Estella Jaeger en Luisa Meyer auf der Heide, 6-2, 6-2.

Stijn Pel moest in de finale van het enkelspel zijn meerdere erkennen in de Deen Sebastian Grundtvig, 6-2, 6-3. Pel had een goede week in Almere. Hij won in de eerste ronde van de als vierde geplaatste Belg Olivier Rojas. In de kwartfinales schakelde de ongeplaatste Pel de nummer zes van de plaatsingslijst, Rik Muller, uit. Grundtvig had in de halve finales gewonnen van de als achtste geplaatste Max Houkes, 6-2, 7-5.

Bekijk hier alle uitslagen van het ITF 5 Outdoor Almere.