Nijboer en De Jong verder op juniorentoernooi US Open

De twee Nederlanders in het juniorentoernooi van de US Open zijn allebei een ronde verder. Ryan Nijboer en Jesper de Jong plaatsten zich voor de tweede ronde in New York.

Nijboer, als nummer 54 van de wereldranglijst voor jongens rechtstreeks geplaatst voor het hoofdschema, rekende af met de Tsjech Ondrej Styler: 6-4, 6-4. In de tweede ronde speelt Nijboer (foto) tegen de Brit George Loffhagen, die de als twaalfde geplaatste Patrick Kypson uitschakelde.

De Jong, die zich plaatste middels twee kwalificatiezeges, was met 1-6, 7-5, 6-0 te sterk voor de Amerikaan Axel Nefve. De als tweede geplaatste Yibing Wu uit China is zijn volgende tegenstander. De Jong is de nummer 113 van de wereld bij de junioren.

Nijboer en De Jong vormen een duo in het jongensdubbelspel. De Nederlanders spelen in de eerste ronde tegen de Amerikaan Sebastian Korda en de Colombiaan Nicolas Mejia, de nummers acht van de plaatsingslijst.

Klik hier voor de loting van het jongensenkelspel op de US Open.