Rolstoeltennissters naar finale dubbelspel US Open

De Nederlandse rolstoeltennissters zijn met een overwinning begonnen aan het dubbelspel op de US Open.

De als eerste geplaatste Marjolein Buis en Diede de Groot wonnen met 6-3, 6-2 van Sabine Ellerbrock en Kgothatso Montjane. In de eindstrijd treffen Buis en De Groot een Nederlandse tegenstander. Aniek van Koot versloeg met haar Amerikaanse partner Dana Mathewson de nummers twee van de plaatsingslijst, Yui Kamiji en Lucy Shuker. Het werd 0-6, 6-4 en 10-5 voor Van Koot en Mathewson.

In het enkelspel spelen de Nederlanders vrouwen in de kwartfinales niet tegen elkaar. De als tweede geplaatste Diede de Groot treft de Duitse Sabine Ellerbrock in de eerste ronde. De winnares van die partij speelt in de halve finales tegen de winnares van het duel tussen Marjolein Buis en Dana Mathewson. In de bovenste helft speelt Aniek van Koot tegen Kgothatso Montjane.

Bekijk hier de loting van het damesenkelspel in het rolstoeltennistoernooi op de US Open.