Titel voor De Groot op French Riviera Open

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de titel veroverd op de French Riviera Open in Biot, Frankrijk.  

De twintigjarige Nederlandse versloeg in de finale van het ITF 2 Series-toernooi de Duitse Katharina Kruger met 6-3, 6-3. Kruger had in de halve finales Michaela Spaanstra uitgeschakeld.

In het dubbelspel verloren De Groot en Spaanstra deze week in de kwartfinales.

Voor De Groot was het haar eerste optreden na de US Open, waar ze de finale verloor van Yui Kamiji, de nummer één van de wereld. De Groot, die tweede staat, verloor op Roland Garros voor het laatst van iemand anders dan Kamiji. Dat was tegen Marjolein Buis. Daarna zat Kamiji haar op vier toernooien dwars. Op Wimbledon bleef ze ongeslagen en veroverde De Groot haar eerste Grand Slam-titel in het enkelspel.

Dubbelzege Egberink

Tom Egberink heeft in Biot het herendubbelspel op zijn naam geschreven. Samen met de Fransman Nicolas Peifer won de Nederlander in de finale van de Zuid-Afrikaan Evans Maripa en de Japanner Takashi Sanada met 6-1, 7-5. In de halve finales had de Nederlands/Franse combinatie een knappe zege geboekt over lijstaanvoerders Gordon Reid en Stefan Olsson.