TV Lelystad grijpt naast finaleplaats op European Senior Club Championships

Op de Europese Club Kampioenschappen voor senioren op het Spaanse eiland Mallorca is het team van Tennisvereniging Lelystad gestrand in de halve finales bij de mannen 60+.

Na een tweede plaats in de poule gingen ze met 3-2 ten onder tegen de Leicestershire Tennisclub. Na de drie enkelspelen stond het 2-1 voor de Engelsen. Rob Meuwese en Henk Venema verloren in 'straight sets' van respectievelijk Richard Wayman en Dennis Archer. Adnan Hoesantalib bracht de spanning terug door Tony Jarvis met 6-1, 6-1 opzij te zetten.

Wayman en Archer zetten het beslissende punt op het bord dankzij een 6-2, 6-1 overwinning op Meuwese en Venema. Otto Panman en Walter Spiele bepaalden de eindstand op 3-2 met Nederlandse winst in het tweede dubbelspel.

De vrouwen van TV Castricum wonnen de laatste groepswedstrijd in het kampioenschap 65+ met 2-0 van het Spaanse Club de Tenis Chamartin. Henriette Laan won haar enkelspel met 6-2, 6-1 van Rosa Bergado Ortiz en Germaine Sonneveldt klopte Mirian Nieto Alvarez met 4-6, 7-6 (5), 6-3.

Eerder deze week gingen onze landgenotes met 3-0 ten onder tegen Lagardere Paris en het Belgische Royal Leopold Club.

Bij de mannen 70+ speelt de Tulip Tennisvereniging Hilversum in een pittige poule nog tegen de Britse Forty Five Club. Ze verloren deze week met 5-0 van Ljan TK uit Noorwegen, en wonnen met 4-1 van TC Nyon uit Zwitserland.

De European Senior Club Championships 60-70 jaar eindigen morgen. De lagere leeftijdscategorieën (35-55 jaar) komen van 2 tot en met 7 oktober aan bod. Klik hier voor meer informatie.