Zes Nederlanders in kwartfinales ITF 5 Outdoor Almere

Talentvolle Nederlandse jeugdtennissers zijn deze week neergestreken in Almere. Op de banen van Centre Point komen ze deze week in actie op de ITF 5 Outdoor Almere. Zes Nederlandse jongens plaatsten zich voor de kwartfinales.

De als tweede geplaatste Alexander Maarten Jong schakelde de Belg Noah Martens uit, 6-3, 6-1. Bij de laatste acht treft Jong de nummer acht van de plaatsingslijst, Max Houkes. Hij had het lastig met Guy den Ouden, 4-6, 7-5 en 6-1.

In de andere kwartfinale in de onderste helft van het schema staan Luuk van Eeuwen en de Deen Sebastian Grundtvig tegenover elkaar. Van Eeuwen schakelde de als vijfde geplaatste Jing Long Weng uit, 6-3, 6-3.

In de bovenste helft van het schema is de Italiaan Pietro Martinetti de enige niet-Nederlander. Hij treft Fons van Sambeek. Van Sambeek, met een wildcard tot het toernooi toegelaten, won met 6-1 en 6-4 van Thijmen Loof.

De andere kwartfinales gaat tussen de Nederlanders Rik Muller en Stijn Pel. Pel won van de Rus Leonid Sorkin, 6-4, 6-1. Muller, de nummer zes van de plaatsingslijst was met 6-1, 6-1 te sterk voor Jesse den Hartog.

In het meisjestoernooi zijn Margriet Timmermans en Isabelle Haverlag de Nederlandse vertegenwoordigers. De als tweede geplaatste Timmermans won met 7-6 (3) en 7-5 van lucky loser Chanel Janssen. Haverlag hoefde niet in actie te komen. Bente Spee trok zich terug voor de partij in de tweede ronde.

Bekijk hier de loting van het meisjestoernooi op de ITF 5 Outdoor Almere.