Beachtenniskwartet gaat twee weken 'volle bak' op Aruba

De weg ernaar toe is verschillend, maar beachtennissers Ronald van Slooten, Pieter de Vries, Pieter Boot en Dario Lo Conte treffen elkaar binnenkort in Aruba om twee weken lang volle bak te trainen en een toernooi te spelen. "Het is mooi dat we nu in Nederland een groep beachtennissers hebben die de sport serieus neemt en er vol voor gaat", zegt Van Slooten, onlangs nog succesvol op een ITF 2500 dollar-toernooi in Barcelona.

Van Slooten (foto) haalde daar met De Vries de kwartfinales in het herendubbel en veroverde met de Portugese Manuela Cunha de mixeddubbeltitel. In de finale klopten ze het Spaanse duo Iker Sanz/Grimanesa Santana met 6-2, 6-2. De kwartfinale met De Vries lag volgens Van Slooten in de lijn der verwachting. Tegen Alvise Galli (San Marino) en Pol Felilla (Spanje) ging het Nederlandse duo met 7-5, 6-4 ten onder.

"Een heel hoog niveau, hoog tempo, helaas vergeten de kansen af te maken. Jammer dat we het goede spel niet konden belonen", vond Van Slooten, die trots is op zijn eerste mixeddubbeltitel, de eerste op dit niveau. "De perfecte voorbereiding op het toernooi in Aruba."

Oranjestad

Van Slooten reist binnenkort met De Vries af naar Aruba, waar ze van 17 tot en met 19 november mee gaan doen aan een ITF 35,000+H in Oranjestad. Zij treffen daar Boot en Lo Conte, die momenteel in Brazilië verblijven voor een intensieve trainingsstage. "Dat konden wij niet voor elkaar krijgen met werk, maar op Aruba gaan we ook twee weken volle bak trainen. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een stap zetten", zegt Van Slooten, die voornamelijk samen speelt met Pieter Boot. De Vries vormt veelal een duo met Lo Conte. "Pieter gaat meer toernooien spelen, ook met anderen, en ik probeer zo veel mogelijk aan te haken", aldus Van Slooten.

"Het is mooi dat we nu in Nederland een groep beachtennissers hebben die de sport serieus neemt en er vol voor gaat. We proberen zoveel mogelijk uren te maken en een zo hoog mogelijk niveau te halen."

Klik hier voor meer informatie over beachtennis in Nederland.