De Groot verslaat Japanse rivale in finale Amiens

Diede de Groot heeft de titel veroverd op het ITF 1 Series-toernooi in Amiens, Frankrijk. In de finale versloeg ze de nummer één van de wereld, Yui Kamiji.

Onze landgenote, zelf de nummer twee van de wereld, was in de finale met 1-6, 7-5, 6-3 te sterk voor de 23-jarige Kamiji. De drie jaar jongere De Groot pakt daarmee haar vierde titel van dit jaar en wint na zes nederlagen weer eens van Kamiji. Vier van die nederlagen waren in finales, waaronder de laatste, op de US Open.

Na de zege van De Groot in Amiens staat het 11-3 voor Kamiji in de onderlinge ontmoetingen.

Kamjij voorkwam in Amiens een Nederlandse finale door Michaela Spaanstra te verslaan met 6-1, 6-0. Een ronde eerder versloeg ze Van Koot. De Groot klopte landgenote Marjolein Buis in de halve eindstrijd met 6-1, 7-5.

In de finale van het dubbelspel wonnen De Groot en Kamiji met 6-2, 6-3 van Buis en Van Koot.