Franse en Belgische eindzege in sterk bezet ITF 4 Autumn Almere

Het ITF 4 Autumn Almere toernooi leverde geen Nederlandse winnaars op. Bij de jongens won de Fransman Baptiste Anselmo, bij de meisjes ging de zege naar de Belgische Victoria Kalaitzis. Erwin de Boerdere keek tevreden terug op het toernooi.

,,Het was jammer dat er geen Nederlandse spelers in de finale stonden, maar het toernooi was heel sterk bezet. Het is mooi voor de jongere Nederlandse tennissers dat ze punten vergaarden voor de toernooien van komende winter", aldus De Boerdere.

In het jongenstoernooi haalde Jing Long Weng de halve finales. Hij verloor met 6-4, 6-3 van de als eerste geplaatste Justin Schlageter. De Duitser verloor voor het tweede jaar op rij de finale in Almere. De als derde geplaatste Fransman Baptiste Anselmo was met 6-3, 6-2 te sterk voor Schlageter. De Duitser won met Fynn Kuenkler wel het dubbelspel.

,,Het is mooi dat jongens terugkomen. Er waren dit jaar veel Fransen. Fransen, Belgen en Duitsers komen graag naar Almere. Er waren dit jaar ook veel Oostenrijkers, een grote groep vanuit de Oostenrijkse bond. Het toernooi staat goed aangeschreven.''

De Francaises waren goed op dreef in Almere. Zeven Franse meisjes haalden de tweede ronde. ,,Dat is wel extreem'', vond De Boerdere. Sophia Biolay haalde de halve eindstrijd, maar verloor van de uiteindelijke winnares Victoria Kalaitzis uit België. ,,Ze speelt voor België, maar heeft een Nederlandse moeder en een Griekse vader", verduidelijkte De Boerdere. Dainah Cameron hield de Nederlandse eer hoog in Almere. Zij verloor in de halve finales van de als derde geplaatste Oostenrijkse Sinja Kraus, 6-1, 4-6 en 6-3.

Bekijk hier de uitslagen van het ITF 4 Autumn Almere.