ITF gaat vanaf volgend jaar Davis Cup hervormen

De internationale tennisfederatie ITF gaat in 2018 de Davis Cup hervormen. Het gaat hierbij om wedstrijden die buiten de Wereldgroep worden afgewerkt.

De wedstrijden worden in 2018 in maximaal drie sets beslist, in plaats van de huidige vijf sets. Daardoor duren de wedstrijden tussen twee landen nog slechts twee dagen in plaats van de huidige drie dagen. Op de zaterdag worden nu twee enkelspelen en het dubbelspel afgewerkt. Op de zondag volgen dan nog twee enkelspelen.

De partijen in de Wereldgroep blijven wel over best-of-five gaan. Ook worden de wedstrijden over drie dagen gehouden. Als de proefperiode buiten de Wereldgroep bevalt gaat mogelijk ook het format van de Wereldgroep op de schop.

Naast deze hervorming kondigde de ITF aan dat de landenteams voortaan uit vijf spelers een keuze mogen maken. Nu kan de Davis Cup-captain nog kiezen uit vier tennissers.

Het Nederlands Davis Cupteam speelt in 2018 in de Wereldgroep. De equipe van captain Paul Haarhuis speelt een uitwedstrijd tegen Frankrijk.