Kwartfinales eindstation voor Bertens in Luxemburg

Kiki Bertens is gestrand in de kwartfinales van het BGL BNP Paribas Luxembourg Open. Carina Witthoeft was met 6-1, 6-2 te sterk voor onze landgenote.

Bertens was als tweede geplaatst, maar moest met ruime cijfers haar meerdere erkennen in de Duitse nummer 73 van de wereld. Eerder dit jaar won Bertens nog van Witthoeft op het gravel in Bastad. Op het indoor-hardcourt in Luxemburg, waar Bertens vorig jaar de halve finales bereikte, liep onze landgenote achter de feiten aan.

Witthoeft zette de Zuid-Hollandse vanaf de eerste game onder druk en gaf Bertens in die openingsset geen kans. In set twee nam ze ook gelijk een break voorsprong, maar draaide Bertens het om. De opleving -van 0-1 werd het 2-1 voor Bertens- was echter van korte duur. Witthoeft won vanaf 2-1 achter vijf games op rij.

Gisteravond kreeg Bertens het nieuws te horen dat ze samen met Johanna Larsson in het dubbelspel is geplaatst voor de WTA Finals, volgende week in Singapore. Daarop trokken Bertens en Larsson zich terug van het dubbelspel in Luxemburg. De Nederlandse en de Zweedse waren hier als eerste geplaatst.

Lesley Kerkhove plaatste zich met haar Wit-Russische partner Lidziya Marozava voor de laatste vier van het dubbelspel in Luxemburg. In de kwartfinales klopten zij de Russin Natela Dzalamidze en de Zwitserse Xenia Knoll met 4-6, 6-2, 10-7.

Bekijk hier de loting van het damesdubbelspel in Luxemburg.