Lepchenko klopt Bertens in eerste ronde Linz

Kiki Bertens is in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Linz uitgeschakeld. De speelster uit Berkel en Rodenrijs verloor in twee sets van Varvara Lepchenko uit de Verenigde Staten.

De als derde geplaatste Bertens kreeg met 6-3 en 7-6 (4) klop van de 31-jarige Amerikaanse, de nummer zestig op de wereldranglijst.

Bertens brak Lepchenko in de eerste set één keer, maar de Amerikaanse stelde daar drie breaks tegenover, 6-3. In set twee kwam Bertens met bij 5-3 voor, maar Lepchenko brak de beste Nederlandse op de wereldranglijst (plaats dertig) wederom. In de tiebreak maakte Lepchenko nog een 3-1 achterstand ongedaan. Ze won de tiebreak uiteindelijk met 7-4.

Bertens en Lepchenko stonden voor de derde keer dit jaar tegenover elkaar. Ook de twee vorige ontmoetingen in Wuhan en op de Australian Open waren een prooi voor de speelster uit de Verenigde Staten.

Richel Hogenkamp verloor eerder vandaag ook in de eerste ronde. De Doetinchemse moest met 7-5 en 6-3 haar meerdere erkennen in de als eerste geplaatste Magdalena Rybarikova.