Nederlandse teams schieten uit startblokken op WK Super-Seniors in VS

Op de ITF Super-Seniors World Team Championships in het Amerikaanse Orlando, Florida, zijn de Nederlandse teams allemaal met overwinningen begonnen. De Nederlandse mannen 65+ en 75+ wonnen ook al hun tweede groepswedstrijd. Nora Blom (foto) deelde een 'double bagel' uit in de Kitty Godfree Cup (vrouwen 65+).

In de zogenaamde Brittania Cup (65+) klopte Oranje de Britse mannen met 2-1. Frank van Lerven moest nog wel zijn meerdere erkennen in Robin Drysdale (6-0, 6-1), maar Martin Koek trok de stand recht door Niall Sweeney met 7-5, 6-0 te verslaan. Rolf Thung en Martin Koek pakten de winst door een zege over Benson Greatrex en John Hilton: 7-5, 6-2.

Eerder werd België met 3-0 opzij gezet. Oekraïne is de laatste tegenstander in de groepsfase.

Hans Adama van Scheltema en Benno de Jel haalden de punten binnen voor Nederland in de eerste groepswedstrijd van de Jack Crawford Cup (70+). Canada werd met 2-1 verslagen. In het beslissende dubbelspel stelden onze landgenoten de zege veilig. Het werd 6-4, 6-1 tegen Hani Ayoub en Kenneth Dahl. Mexico is vandaag de tegenstander.

In de Bitsy Grant Cup (mannen 75+) gaan Nederland en de VS uitmaken wie de groep wint en doorgaat voor de wereldtitel. Beide landen zegevierden in hun eerste twee wedstrijden. Berend Allert Roelof Lenten, Eltjo Sasker en Niels Menko wonnen met 3-0 van Zwitserland en met 2-1 van Argentinië.

Blom deelt 'double bagel' uit

In de Kitty Godfree Cup voor vrouwen 65+ zorgden Heleen Janssen-Prins en Nora Blom tegen Canada voor een 2-0 voorsprong na de enkelspelen. Janssen-Prins klopte Micheline Berry met 3-6, 6-0, 6-4. Blom stond zelfs geen game af en trakteerde Louise Moulin dus op een 'double bagel', 6-0, 6-0. Blom is de nummer één op de wereldranglijst voor vrouwen 65+. Carola Muller van Moppes en Ingrid Truijens stonden slechts twee games af in het dubbelspel tegen Canada en zorgden daarmee voor 3-0. Oranje neemt het vervolgens op tegen Nieuw-Zeeland.

Anneke Jelsma, Ellie Krocke en Wilhelmina Baks begonnen met een 3-0 overwinning op Zwitserland in de Althea Gibson Cup (70+). In drie duels hoefden ze geen set af te staan. Bij winst op Ierland verzekert Oranje zich van de play-offs voor de titel.

Veteranen WK's 

Van 8 tot en met 13 oktober doen 123 teams uit 31 verschillende landen mee aan de WK Super-Seniors voor teams. Volgende week is de individuele WK voor de oudste veteranen. De Seniors (50-65 jaar) zijn van 29 oktober tot en met 11 november aan de beurt, eveneens in de Amerikaanse staat Florida.