Rojer/Tecau gekwalificeerd voor ATP Tour Finals dankzij kwartfinales in Shanghai

Jean-Julien Rojer en Horia Tecau doen in november voor de derde keer mee aan de ATP Word Tour Finals in London. Door het bereiken van de kwartfinales op het Masters 1000-toernooi in Shanghai is het Nederlands/Roemeense koppel het derde duo dat zich verzekerd van de seizoensfinale in de O2 Arena.

In Shanghai wonnen de US Open-kampioenen in de tweede ronde van de Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah met 3-6, 6-4, 10-6. Oliver Marach en Mate Pavic, als zevende geplaatst, of Di Wu en Yibing Wu zijn de volgende tegenstanders. Rojer en Tecau zijn als derde geplaatst in Shanghai. Ze zijn op jacht naar hun vijfde titel van het seizoen.

Voor beide spelers is het de vijfde deelname aan de seizoensfinale voor dubbelspelers en de derde als koppel. Twee jaar geleden pakten ze de titel zonder een set af te staan. Daardoor eindigden ze het jaar, waarin ze op Wimbledon hun eerste Grand Slam-titel veroverden, bovenaan de wereldranglijst.

Klik hier voor de loting van het herendubbelspel in Shanghai.