Sijsling snel onderuit in Challenger Ortisei

Igor Sijsling is uitgeschakeld in de eerste ronde van een Challenger (64,000 euro) in het Italiaanse Ortisei.

De Amsterdammer maakte gebruik van zijn beschermde ranking om rechtstreeks tot het hoofdschema te worden toegelaten en had met de Duitse qualifier Marc Sieber geen slechte loting. De nummer 394 van de wereld gaf Sijsling echter weinig kans en stapte na vijftig minuten spelen als winnaar van de baan: 6-1, 6-4.

In de tweede set was één break genoeg om het verschil te maken. Het ging gelijk op totdat Sijsling op 4-4 zijn servicegame verloor. Sieber, die de laatste drie games van de partij won, kreeg in de hele set geen breakpoint tegen.

Afgelopen week haalde Sijsling op een Futuretoernooi (25,000 dollar) in Frankrijk nog de laatste vier. 

Sijsling doet op het Italiaanse indoortoernooi nog mee aan het dubbelspel, samen met de Fransman Stephane Robert. Ook David Pel en Sander Arends komen in actie in het dubbelspel. Arends en de Kroaat Antonio Sancic zijn als eerste geplaatst en hebben de tweede ronde reeds bereikt.