Sijsling verliest in tweede ronde Challengertoernooi Ismaning

Igor Sijsling is in de tweede ronde van de Challenger in Ismaning (43,00 euro) uitgeschakeld. De Amsterdammer ging in drie sets onderuit tegen Tristan Lamasine uit Frankrijk.

Sijsling moest met 4-6, 6-1 en 7-6 (3) zijn meerdere erkennen in de 24-jarige Fransman, de nummer 325 op de wereldranglijst. Sijsling is de nummer 616 van de wereld. Hij maakte in Ismaning gebruik van zijn beschermde ranking.

Sijsling had in de eerste set aan één break genoeg voor de winst. Hij kreeg bij 5-3 setpoints op de service van Lamasine, maar de Fransman behield zijn opslag. Sijsling haalde daarna op eigen service de set binnen, 6-4.

In set twee waren de eerste breakpoints voor Sijsling, maar na een break op 1-1 liep Lamasine rap bij Sijsling weg. Hij haalde de set met 6-1 binnen. In set drie maakte Sijsling een 5-3 achterstand ongedaan, maar in de tiebreak trok Lamasine met 7-3 aan het langste eind.

Het was voor Sijsling zijn tweede Challengertoernooi op rij. Hij verloor vorige week in de eerste ronde van het toernooi in Ortisei.