Toernooizeges Jong en Tran bij ITF 5 Burgersdijk Tennis Rhijenhof

Het ITF 5 Burgersdijk Tennis Rhijenhof toernooi in Den Haag heeft in het enkelspel twee Nederlandse winnaars gekregen. Bij de jongens won Alexander Maarten Jong in een Nederlandse finale van Max Houkes. Lian Tran zette in het meisjestoernooi de kroon op een fantastische week.

Jong, de nummer twee van de plaatsingslijst in Den Haag, won in de eindstrijd met 7-6 (5) en 6-0 van Houkes. In de halve finales had Houkes nog gewonnen van de als eerste geplaatste Kevin Chahoud uit Zweden. Jong had vorige maand nog verloren van Houkes bij het internationale jeugdtoernooi in Almere.

Jong sloot het toernooi zonder setverlies af. Het was voor Jong zijn eerste toernooizege in het enkelspel op internationaal niveau.

Bij de meisjes beleefde Lian Tran een uitstekende week. Ze sloeg zich eerst succesvol door het kwalificatietoernooi. In het hoofdtoernooi won ze in de tweede ronde van de als tweede geplaatste Arabella Koller uit Oostenrijk.

In de halve eindstrijd was Tran met 6-1 en 7-5 te sterk voor Rixt van der Werff. In de finale won Tran met 6-4, 6-2 van de als vijfde geplaatste Francaise Diana Martynov. Zij had in de halve eindstrijd gewonnen van Gabriella Mujan, 6-7 (6), 6-1 en 6-4.

Bekijk hier de uitslagen het ITF 5 Burgersdijk Tennis Rhijenhof toernooi.