Vier landgenoten naar tweede ronde in Egypte, De Bakker onderuit

Van de vijf Nederlanders in het Futuretoernooi van Sharm El Sheikh, Egypte, hebben vier de tweede ronde bereikt. Verrassend genoeg verloor Thiemo de Bakker (foto) al in de eerste ronde.

De Bakker, als derde geplaatst op het 15,000 dollar-toernooi, won afgelopen de titel in Sharm El Sheikh, maar moest nu zijn meerdere erkennen in de Spanjaard David Jorda Sanchis: 3-6, 6-4, 6-1.

Jelle Sels, Gijs Brouwer, Michiel de Krom en Ryan Nijboer plaatsten zich wel voor de tweede ronde. Sels, als zevende geplaatst, versloeg de Wit-Rus Aliaksandr Liaonenka met 6-4, 7-6 (5) en treft vervolgens Olexiy Kolisnyk uit Oekraïne.

De als achtste geplaatste Brouwer, afgelopen week verliezend finalist, klopte de Zweed Lucas Renard met 6-4, 6-2 en speelt in de tweede ronde tegen de Italiaan Francesco Ferrari.

De Krom verraste door lijstaanvoerder David Pichler (ATP 390) uit te schakelen. De negentienjarige Nederlander, de nummer 826 van de wereld, won met 7-5, 6-0 van de Oostenrijker en neemt het in de volgende ronde op tegen Giorgio Ricca.

Primeur voor Ryan Nijboer

Nijboer (18) sloeg zich door de kwalificaties en won in de eerste ronde van de Italiaan Laerte di Falco met 6-1, 6-2. Het was de eerste overwinning voor Nijboer in het hoofdschema van een ITF-toernooi. De Turk Altug Celikbilek is zijn volgende tegenstander.

Klik hier voor de loting van het herenenkelspel in Sharm Elk Sheikh.