Wereldtitels voor Sasker en Krocke, zilver voor Blom

Eltjo Sasker en Ellie Krocke zijn in het Amerikaanse Lake Nona, Florida, wereldkampioen geworden in het veteranentennis. Nora Blom veroverde zilver op de ITF Super-Seniors World Individual Championships.

Eerste wereldtitel voor Sasker

Sasker en Krocke doen het daarmee nog een stapje beter dan vorige week, toen zij zilver wonnen op de Team Championships bij respectievelijk de heren 75+ en de dames 70+.

Sasker veroverde zijn eerste wereldtitel en stond daarbij geen set af. Hij verloor zelfs in geen enkele set meer dan drie games. Ook niet in de finale tegen de nummer één van de wereld Jaime Rene Pinto Brava uit Spanje: 6-2, 6-3. Sasker is een vaste klant op de Team Champs, maar deed pas voor de derde keer mee aan de individuele WK

Ellie Krocke pakt vijfde gouden plak

Ellie Krocke is al jaren van de partij op beide WK's en speelt bijna altijd voor de prijzen. In de finale van de dames 70+ was Krocke met 2-6, 6-3, 6-3 te sterk voor de als tweede geplaatste Sylvie Galfard Kirsten uit Frankrijk. Daarmee pakte ze al haar vijfde individuele wereldtitel. De laatste dateerde van 2014. De afgelopen twee jaren verloor Krocke, die ooit op Wimbledon speelde, de finale.

Zilver voor nummer één van de wereld 

Voor Nora Blom was er zilver in de 65+. De nummer één van de wereld verloor in de finale van de als derde geplaatste Tsjechische Jana Sedlackova: 6-0, 6-2.

Twee Nederlandse herenkoppels verloren gisteren in de halve finales van het dubbelspel. Martin Koek en Rolf Thung in de 65+ en Eltjo Sasker en Niels Menko in de 75+.

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen van de WK Super-Seniors. 

Volgende week beginnen in Miami, eveneens in Florida, de ITF Seniors World Team Championships, gevolgd door de individuele kampioenschappen. Dit is voor de leeftijdscategorieën 50+, 55+ en 60+. Klik hier voor meer informatie.