Zeven Nederlanders verder op ITF 5 Burgersdijk Tennis Rhijenhof

Zeven Nederlandse jongens hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het ITF 5 Burgersdijk Tennis Rhijenhof toernooi in Den Haag. In het meisjestoernooi staan vijf Nederlandse meisjes in de tweede ronde.

Stijn Pel en Max Houkes zorgden in het jongenstoernooi voor een Nederlandse ontmoeting in de tweede ronde. Pel, met een wildcard tot het hoofdtoernooi toegelaten, won met 6-3, 6-2 van de als derde geplaatste Brit Bradley Buckland. Houkes versloeg de Rus Petr Stavrosky, 6-3, 6-1.

Ook de nummers twee en vijf van de plaatsingslijst, Alexander Maarten Jong en Jing Long Weng (foto) haalden de tweede ronde. Jong had weinig moeite met de Belg Natan Leemans, 6-1, 6-1. Jong treft een landgenoot in de tweede ronde, Thijmen Loof won van de Duitser Nino Ehrenschneider, 7-5, 7-5.

Weng was net als Jong te sterk voor een Belgische tegenstander, Victor Ernaelsteen, 6-4, 6-3. Weng treft nu Max Westphal uit Frankrijk. Bekijk hier alle uitslagen van het ITF 5 Burgersdijk Tennis Rhijenhof toernooi.

Melissa Boyden en Rixt van der Werff kregen een wildcard voor het hoofdtoernooi. Ze verzilverden het buitenkansje door de tweede ronde te halen. Boyden won van de Oostenrijkse Emily Meyer, 7-6 (3), 7-6 (0). Ze treft in de tweede ronde de als vijfde geplaatste Francaise Diana Martynov.

Van der Werff schakelde de als achtste geplaatste Noorse Lilly Elida Haseth uit, 7-5, 1-6 en 6-3. Alisa Axyanova uit Rusland is de volgende tegenstander van Van der Werff in Den Haag.

Ook lucky loser Chanel Janssen, qualifier Lian Tran en de als zesde geplaatste Gabriella Mujan haalden de tweede ronde. Bekijk hier de uitslagen in het meisjestoernooi op het ITF 5 Burgersdijk Tennis Rhijenhof toernooi.