Goud voor De Bruin en Betz in gemengddubbelspel WK Seniors

Veteranentennissers Carole de Bruin en Berend Betz hebben zich in het Amerikaanse Miami gekroond tot wereldkampioen in het gemengddubbelspel 55+.

Het Nederlandse duo verraste in de finale van het gemengdubbelspel 55+ de lijstaanvoerders Laura de Vittori en Philip Seeman uit respectievelijk Italië en Nieuw-Zeeland. Het werd 6-0, 6-4 voor onze landgenoten, die deze week in hun eerste twee partijen profiteerden van ongemak bij de oppositie. In de eerste ronde hadden was er een opgave aan het begin van de tweede set en voor de tweede ronde-partij trokken Liselot Prechtel en Alain Moracchini zich terug.

Prechtel en De Bruin maakten vorige week samen deel uit van de Nederlandse ploeg die zesde werd op de Maureen Connolly Cup bij de Team Championships, die zoals gebruikelijk plaats vinden in de week voorafgaand aan de individuele kampioenschappen. Prechtel is de nummer twee van de wereld en De Bruin de nummer acht op de wereldranglijst voor 55-plussers.

De Bruin is een vaste klant op de ITF Seniorstour. Ze deed in 2006 voor het eerst mee aan de WK en kwam vaak ver in het toernooi. In 2012 pakte ze brons met het Nederlandse team en daarnaast was ze nog meerdere keren dichtbij een finaleplaats. De Bruin is 55 jaar, maar doet nog regelmatig mee aan lagere leeftijdscategorieën, met name op toernooien in Nederland. 

Haar gouden partner Berend Betz, eveneens 55 jaar, maakte in 2012 zijn WK-debuut en haalde in 2015 al eens de finale van het herendubbelspel met Frans Grimbergen. 

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van de 37ste ITF Seniors World Individual Championships. Het veteranentennis is opgedeeld in drie groepen: Young Seniors (35-50 jaar), Seniors (50-65 jaar) en Super-Seniors (65-85 jaar). Sinds 2015 is er een apart WK voor de Young Seniors. Daarvoor waren er twee groepen.