Griekspoor knokt zich naar laatste vier in Heraklion

Tallon Griekspoor staat in de halve finales van de Future in Heraklion (15,000 dollar). De nummer één van de plaatsingslijst won van Andres Artunedo Martinavarro uit Spanje.

De 21-jarige Griekspoor schakelde de drie jaar oudere Spanjaard in drie sets uit. Het werd 6-4, 6-7 (2) en 7-6 (5) voor Griekspoor.

Griekspoor brak Artunedo Martinavarro in de openingsgame. De tennisser uit Nieuw-Vennep liep daarna uit naar een 3-1 voorsprong, maar de Spanjaard kwam terug tot 3-3. Een nieuwe break op 4-4 leverde Griekspoor daarna de winst in de set op, 6-4.

In de tweede set vocht Griekspoor zich terug van een 5-3 achterstand. Hij sleepte een tiebreak uit het vuur, maar Artunedo Martinavarro won de tiebreak met 7-2. In set drie liep Griekspoor snel uit naar een 4-1 voorsprong. Bij 5-3 mocht Griekspoor serveren voor de wedstrijd, maar leverde ondanks een matchpoint zijn opslag in. In de tiebreak sloeg Griekspoor alsnog toe, 7-5.

In de halve eindstrijd neemt Griekspoor het op tegen de nummer vier van de plaatsingslijst, Yannick Jankovits. De Fransman won in de kwartfinales van Christian Hirschmueller uit Duitsland, 6-1 en 7-5.

Griekspoor staat voor de tweede keer in drie weken in de halve finales van een toernooi in Heraklion. Twee weken geleden won hij het toernooi in Griekenland, vorige week waren de kwartfinales het eindstation voor de tweede Nederlander op de wereldranglijst (plaats 244).

Bekijk hier de loting van het Futuretoernooi in Heraklion.