Herenteam 50+ naar kwartfinales WK Seniors

Het Nederlandse herenteam 50+ is nog in de race voor de wereldtitel op de ITF Seniors World Team Championships in het Amerikaanse Miami.

Het team bestaande uit Bart Theelen (foto), Hans van Scheppingen, Niels de Kok en Frans Grimbergen heeft deze week nog geen set afgestaan in de zogenoemde Fred Perry Cup. Het won de drie wedstrijden (twee enkelspelen en een dubbelspel) tegen Turkije en Brazilië overtuigend. In de kwartfinales speelt het tegen Duitsland.

De overige Nederlandse teams kwamen (net) tekort in de groepsfase om de play-offs voor de wereldtitel te bereiken.

De dames 50+ spelen kunnen op hun best zevende worden na een tweede plaats in de poule. Italië is de volgende tegenstander. De heren 55+ werden ook tweede in de poule en treffen nu Canada.

Na zeges over Zweden en Zwitserland verloren de dames 55+ de beslissende wedstrijd in de poulefase met 2-1 van Australië. Liselot Prechtel won met 4-6, 6-4, 6-4 van Narelle Raftery. Carin Bakkum ging onderuit (6-1, 6-3) tegen Ros Balodis. In het dubbelspel moesten Carole de Bruijn en Prechtel buigen voor Leanne Swaysland en Balodis: 6-0, 6-0. 

De Heren 60+ spelen tegen Polen na een derde plaats in de groep. De dames 60+ moesten buigen voor Frankrijk en Canada in de groepsfase en gaan vervolgen hun weg tegen Brazilië. De winnaar van dit duel speelt tegen Zweden en de winnaar van dat duel speelt om de negende plaats.

Klik hier voor speelschema's en uitslagen van de Seniors World Team Championships. Klik hier voor meer informatie over het jaarlijkse evenement.