Herenteam 50+ speelt om zevende plaats op WK Seniors

Het Nederlandse herenteam 50+ speelt in de Fred Perry Cup op de ITF Seniors World Team Championships om de zevende plaats tegen de Verenigde Staten.

Niels de Kok kwam in actie tegen onder meer de Duitse oud-prof Karsten Braasch.

Onze landgenoten waren op de WK voor veteranentenniss(t)ers tussen 50 en 65 jaar doorgedrongen tot de kwartfinales, maar moesten daarin buigen voor Duitsland. Na de eerste twee duels stond het al 2-0 voor onze oosterburen, die met Ralph Schmuking en Karsten Braasch aantraden in de enkelspelen.

Schmuking klopte Hans van Scheppingen met 6-7 (4), 6-3, 6-2. Niels de Kok (foto) moest met 6-3, 6-1 zijn meerdere erkennen in Braasch, de oud-prof die in de jaren negentig een opvallende verschijning was op de tennisbaan. De bebaarde en bebrilde Duitser, die in 1994 een tijdje in de top vijftig bivakkeerde, wilde nog wel eens een sigaretje opsteken tijdens de wedstrijd.

In het dubbelspel om des keizers baard zetten Bart Theelen en Frans Grimbergen een punt voor Nederland op het bord.

In de strijd om plaats vijf legde Oranje het af tegen Australië. Ook hier was het na de enkelspelen beslist. Wat rest is de strijd om plek zeven met het thuisland. Het toernooi is in Miami, Florida.

Het herenteam 50+ was de enige van de Nederlandse delegatie die na de groepsfase nog kans maakte op de wereldtitel.

De dames 50+ zijn elfde geworden na een 3-0 overwinning op Zwitserland. De heren 55+ zijn als achtste geëindigd na een 2-1 overwinning op Mexico. De dames 55+ speelden om de vijfde plaats na een overwinning op Frankrijk, maar verloren hun laatste duel met 3-0 van de VS.

Het herenteam 60+ was veroordeeld tot de strijd om plaats vijftien en de Nederlandse vrouwen in deze leeftijdsklasse spelen nog om plaats negen tegen Spanje. Marjo Gruisen, Anneloes van der Zweep-Prins en Thea Rietveld-Esser wonnen na de groepsfase met 2-1 van  Brazilië en Zweden.

Klik hier voor alle uitslagen en speelschema's van de ITF Seniors World Team Championships. Van 4 tot en met 11 november zijn de individuele kampioenschappen voor Seniors. Klik hier voor meer informatie over dit toernooi.