Hogenkamp verliest finale ITF-toernooi Nantes

Richel Hogenkamp heeft de finale van het ITF-toernooi in Nantes (25,000 dollar) verloren. De Doetinchemse ging in twee sets onderuit tegen de als eerste geplaatste Kaia Kanepi.

De wedstrijd tussen de nummers één en drie van de plaatsingslijst werd met 6-3 en 6-4 een prooi voor de als eerste geplaatste Estse. De 32-jarige Kanepi stond in 2012 bij de beste twintig speelsters van de wereld, maar is de huidige nummer 106 op de wereldranglijst.

In de eerste set had de routinier uit Estland genoeg aan één break, bij een stand van 2-1, voor de winst in de set. Ook in de tweede set sloeg Kanepi toe op de service van Hogenkamp. De Gelderse leverde bij 3-3 haar opslag in. Kanepi pakte de set met 6-4.

Hogenkamp speelt volgende week wederom in Frankrijk. Ze komt dan in actie op het WTA-toernooi in Limoges. Hogenkamp is de nummer negen van de plaatsingslijst. Ze speelt in de eerste ronde tegen Sabine Lisicki. De Duitse kreeg een wildcard voor het hoofdtoernooi.

Hogenkamp maakt in Limoges jacht op een plaats bij de beste 104 speelsters van de wereld. Die ranking zou een plek in het hoofdtoernooi van de Australian Open betekenen. Bekijk hier de loting van het WTA-toernooi in Limoges.