Kerkhove naar tweede ronde WTA-toernooi Honolulu

Lesley Kerkhove heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Honolulu. Ze won op de Hawaii Open in drie sets van Michaela Gordon uit de Verenigde Staten.

De speelster uit Zierikzee was met 5-7, 6-3 en 6-1 te sterk voor de pas achttienjarige Amerikaanse. Gordon, de nummer 519 van de wereld, had een wildcard ontvangen voor het 125,000 dollar-toernooi.

Kerkhove brak Gordon in de eerste set één keer, maar daar stelde de Amerikaanse twee breaks tegenover. In de tweede set ging het gelijk op tot 2-2. Kerkhove liep daarna uit naar 5-2. Gordon pakte nog een game, maar de set ging met 6-3 naar de Zeeuwse. Gordon kon in de derde set geen enkele keer haar opslag behouden. Ze plaatste nog wel één break, maar de set ging met 6-1 naar Kerkhove.

In de tweede ronde stuit Kerkhove op de winnares van het Russische onderonsje tussen Anastasia Pivovarova en de als derde geplaatste Evgeniya Rodina. Pivovarova kreeg een wildcard voor het hoofdtoernooi. Bekijk hier de loting van het WTA-toernooi in Honolulu.