Kerkhove verliest finale ITF-toernooi Shrewsbury

Lesley Kerkhove heeft de finale van het ITF-toernooi in Shrewsbury (25,000 dollar) verloren. De Zeeuwse moest haar meerdere erkennen in Anna-Lena Friedsam uit Duitsland.

De als eerste geplaatste Kerkhove verloor met 6-4 en 6-2 van de Duitse qualifier. De 23-jarige Friedsam stond vorig jaar nog 45ste op de wereldranglijst, maar is weggezakt naar plaats 1025.

Kerkhove begon goed aan de eerste set. Ze kwam met 3-0 voor, maar de vier daaropvolgende games waren een prooi voor de Duitse. Door een break op 5-4 haalde Friedsam de set binnen. In de tweede set kwam Friedsam gelijk met 3-0 voor. Kerkhove pakte nog twee games, maar de winst ging met 6-2 naar de Duitse.

Kerkhove stond voor het eerst dit jaar in de finale van een ITF-toernooi. De laatste finale die de speelster uit Zierikzee speelde was in maart 2016, ze verloor toen de eindstrijd van het toernooi in het Mexicaanse Irapuato (25,000 dollar).