Makkelijker invallen en invallers regelen tijdens competitie

Makkelijker invallen en invallers regelen tijdens competitie

Vanaf de Voorjaarscompetitie 2018 wordt de invallersregeling versoepeld! Vanaf dan is het mogelijk om zonder dispensatie een onbeperkt aantal keren per week competitie te spelen. We zagen namelijk dat jaarlijks veel partijen en complete wedstrijden werden opgegeven, omdat er geen invallers gevonden konden worden. In overleg met de Verenigingscompetitieleiders is daarom unaniem besloten om de regelgeving aan te passen.

Onbeperkt competitie spelen

Vanaf 2018 mag je een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor je club. Als er in jouw team iemand wegvalt en je weet iemand die kan invallen, moest die persoon tot op heden via de Verenigingscompetitieleider dispensatie aanvragen. Zonder toestemming mag je immers niet meer dan één keer per week competitie spelen. Met de nieuwe regelgeving kun je makkelijker bij elkaar invallen en bij afwezigheid van een speler toch een compleet team op de been brengen.

Bandbreedte vergroot

Wat onveranderd blijft, is dat een tennisser die meer dan één keer speelt voor een hoger geklasseerd team niet zonder dispensatie deel kan nemen aan wedstrijden van een lager geklasseerde ploeg. De toegestane bandbreedte tussen verschillende klassen is echter versoepeld: waar eerder in de klassenvolgordetabel een bandbreedte van 0,5 werd gehanteerd, wordt deze bandbreedte in 2018 verhoogd naar 2,0. 

Spelen voor meerdere verenigingen

Tennissers die vaker dan één keer voor twee verschillende verenigingen willen uitkomen, hebben nog wel dispensatie nodig. De voorwaarde is wel dat de speler minimaal vier dagen in een andere ploeg speelt, en dat de tennisser niet voor een derde ploeg uitkomt.